Bila i Europa

Aldrig varit enklare att bila i Europa

Europa är världens andra minsta kontinent men trots den lilla storleken så ska man inte underskatta Europas storlek då Europa trots allt är en kontinent. Det som utmärker Europa med andra kontinenter är Europas rika historia som har gjort att Europa har sevärdheter nästan var kilometer och en sevärdhet är inte den andra lika. På grund av detta, och de länder som befinner sig i kontinentens öppenhet så har just bilande genom Europa blivit en av de populäraste sätten att resa för européer idag. Är man bosatt i Europa så ska man definitivt ge bilandet ett försök medan gränserna mellan länderna är så öppna som de idag är.

Hur går man till väga för att börja bila i Europa?

Att sätta själva resan i rullning, både figurativt och bokstavligt talat har aldrig varit så enkelt som det idag är. Faktum att majoriteten av länder i Europa gränsar med varandra så innebär det att man kan ta sig från land till land till fots, eller via bil. Av den anledningen så är bilandet genom Europa oerhört enkelt och det ända man idag behöver, tack vare de öppna gränserna länderna emellan, är endast ett fordon. Det behöver inte vara en bil, nödvändigtvis, utan äger man en motorcykel så funkar det också minst lika bra — dock blir det svårt om man önskar resa med familjen. Att föredra är oftast en bil eller en minibus.

Det första man bör göra är att säkra fordonet man önskar resa med — då detta kommer vara avgörande vad gäller resan. Saknar man en bil så kan det vara klokt att antingen planera att köpa en bil genom att ansöka om ett billån med låg ränta vilket innebär en prisvärd bil till en väldigt låg månadskostnad i något år eller två. Önskar man inte köpa en bil så går det minst lika bra att faktiskt hyra en. Då betalar man endast för de dagarna man använt bilen i form av en hyra och således kan man säkra transportmedel genom Europa i bara några dagar, eller någon veckas tid, för inte mer än några tusenlappar — vilket hade varit lika mycket som en resebiljett till olika länder inom Europa.

Fordon säkrat — steg 2

När fordonet väl är säkrat så är nästa steg att säkra övernattning var dag man är utomlands då att sova i bilen kanske inte resulterar i världens bekvämaste historia, utan det smartaste är då att se till så att man väljer en rutt där man kan boka in sig i ett hotell av kvalité var natt och inte behöver sova i bilen, då detta kan vara jobbigt, speciellt om man är ute och reser med familjen. Det kan även kännas lite osäkert att övernatta i bilen utomlands då man inte alltid kan vara säker på var man befinner sig och hur säkert området man befinner sig är. Så se till att tajma resan så att var dag avslutas i en storstad, eller en stad som man känner igen och där i finns ett hotell man kan övernatta i utan att behöva bekymra sig över olika omständigheter.

När ovanstående problem är lösta så är det bara att bila neråt i Europa! Varje dag kommer att vara ett äventyr. Ät mat någonstans nytt varje dag. Övernatta i en ny stad varje dag och bila därefter vart hjärtat än vill besöka.

Se till så att bilandet går genom en rutt så att man stannar någonstans intressant med jämna mellanrum. Därefter är det bara att påbörja resan!