Resa på kredit

Resa på kredit—är det ens möjligt?

Vi har alla varit där—man har precis stött på den perfekta resan men pengarna räcker inte till. Resan är dock inom ens budget—förutsatt att man sparar lite och därefter lägger pengarna på resan. Ska man sitta och spara pengar för att därefter köpa resan eller är det inte möjligt att helt enkelt ta resan på kredit och vidare betala tillbaka krediten i den takt man har möjlighet att återbetala den på?

Sanningen är att det sistnämnda är fullt möjligt och oerhört många människor väljer att köpa sina resor på kredit idag. 2019 främst har varit en rekord i antalet svenskar som valt att köpa resor på kredit.

Många associerar handlingen med något negativt och oansvarigt men så är inte fallet. Det finns många anledningar med att ta en resa på kredit och man behöver inte befinna sig i en situation där man därefter behöver samla lån med låg ränta för att kunna betala tillbaka sina diverse kreditlån. Så länge man utför kreditköpen med ansvar och inte belånar sig allt för mycket finns det ingenting negativt alls med resor på kredit—utan tvärtom—mycket positivt och att föredra kan medfölja kreditköpta resor och många väljer att köpa resorna på kredit över sina vanliga debitkort just på grund av dessa förmåner som medföljer.

Några av anledningarna till att köpa en resa på kredit är:

  • Extremt förmånligt att inte behöva betala hela resan för hela familjen på en smäll utan istället betala av delar av resan varje månad. En sommarresa som således hade kostat en 60 000 kr för hela familjen kan istället kosta en endast 5000 kr varje månad i 12 månaders tid och därefter har man betalat tillbaka hela lånet och därefter redo för en ny resa. På så vis kan man hela tiden ha råd med en resa och se till så att lånet återbetalas per autogiro från löningen varje månad, och man slipper att inte kunna återbetala lånet och hamna i en eventuell knipa. Så länge man är ansvarsfull är det alltså ingenting fel på lån alls.
  • Kreditkort ger även kreditköpspoäng. Kort som American Express med SAS EuroBonus kopplat kan vara så pass förmånliga att man bara efter 2-3 resor lyckats samla på sig tillräckligt med poäng till att köpa en resa för två helt gratis! Kreditkort kan alltså vara oerhört förmånliga och väldigt värda den konsumtion man använder just korten till. Istället för att handla och konsumera genom vanliga kortköp kan man alltså istället använda kreditkortet och samla på sig SAS EuroBonus poäng, och därefter helt enkelt betala tillbaka fakturan på kortet när man kommit hem igen.

Utöver ovanstående fördelar finns det en rad andra fördelar som medföljer resor på kredit också. Det finns idag oerhört många fördelar med att köpa resan på kredit och är alltså inte något man bör associera med något negativt överhuvudtaget om man går i tankarna om att köpa en resa på kredit. Väldigt många svenskar gör detta idag och alltså tjänar på det i det långa loppet.

Om du inte redan har ett kreditkort och är någon reser ofta kan det vara bra att välja ett kort, som självaste AmEx med SAS EuroBonus, eller något annat kort som kan hjälpa en vid resor framåt via poängsamling och poängintjäning i samband med att man spenderar så kan man på så sätt skära ned på resekostnaderna och även tjäna poäng för dem framåt. Välj helt enkelt ett kort som passar just dig och dina resevanor så kommer du snart spara stora pengar genom att ta dina framtida resor på kredit.