Paris alla hjärtans dag

Romantiska Paris under alla hjärtans dag

14e februari — alla hjärtans dag — 2 dagar sedan. Ska man resa utomlands? Ska man vara hemma? Egentligen är dagen inte allt för viktig och brukar inte innebära mer än någon middag i någon lyxig och romantisk restaurang. Ibland, dock, så vill man lyxa till det något rejält. Varför då inte resa till romantiska Paris under alla hjärtans dag?

I Europa finns flera romantiska städer och trots att Paris stulit det mesta rampljuset så finns det fortfarande en massa romantiska städer att besöka när man önskar att ta en kärleksresa utomlands någonstans.

Städer utanför Europa lockar inte så mycket när det kommer till romantik, men inom Europa finns det många. Varför inte besöka mysiga Brygge eller härliga Milano i Italien? Önskar man sol finns även medelhavet med all sin fina arkitektur och härliga klimat för att avnjuta veckolånga semestrar. Här kan du besöka kusten längs med Amalfi eller härliga Grekland vars öar är en finare än den andra.

Bjud kärleken på en resa utomlands

Är man singel så kan det vara smart att ta några tinder tips för att hitta dejten att ta med på en semester. Är man kille är det något svårare att hitta en dejt, men då kan tinder tips för killar vara något då tinder är den app som lyckats med flest dejter och bör vara den app man vänder sig till först om man vill snabbt hitta en dejt att bjuda på en semester.

Italien

Egentligen så är det hela länder som är romantiska i Europa. Så fort man hör namnet Italien, eller Frankrike, så tänker man direkt på romantiken. Det är språket, kulturen, maten, klimatet och allt det härliga som får dessa länder att utstråla romantik. Om man hör ordet Spanien så tänker man mer på klimat och avkoppling. Grekland detsamma. Men Italien och Frankrike så är det romantik som gäller.

Är man ute efter en utlandsresa under alla hjärtans dag så kan någon stad i Italien vara ett ypperligt och säkert resmål.

Frankrike

Frankrike detsamma. Här har du inte bara Paris som är det klassiska och säkra kortet när det kommer till romantiska utlandsresor — men även Marseille, Orleans och andra städer finns att göra en visit hos.

I Frankrike hittar man även härliga och avkopplande resmål för den som helt enkelt bara vill dega i solen. Dock så brukar dessa städer vara något kallare under februari, vilket är den månad i fråga. Om man beger sig ned till Frankrike under sommaren dock så finns det Marseille och Nice som båda är gränsande till Monaco — ett av Europas finaste och mest välskötta länder. Här bor det inte bara fransoser som italienare och spanjorer utan inkomsten per capita här är betydligt högre än resten av Europa. När man blir rik så köper man ett hus i Monaco och spenderar ens sista dagar i ett härligt klimat och miljö med god mat och i princip inga problem.

Vart ska man då åka under alla hjärtans dag?

Resmålen är många och man har inte brist på val idag. Det man bör göra är att Googla runt lite och se om man hittar ett härligt resmål att ta an inom Europas gränser. Europa är där romantiken finns. Väljer man rätt stad kommer semestern vara lyckad — och inte bara lyckad kortsiktigt utan lyckad med minnen man kommer bära resten av sitt liv. Europa är ett säkert kort när det kommer till romantiska resor och här finns en stad efter den andra. Gör en Google-sökning och se om du hittar ett resmål att ta an redan idag.