Packa väska

Tänk på detta innan du packar inför resan

Dags att resa? Det är det säkert. Det är ett nytt år och nya år bringar alltid nya äventyr. Varför inte packa väskan och boka biljetter till resan du alltid önskat dig?

När man reser är det oftast oerhört viktigt att tänka på vad man packar ner i väskan. Olika regler gäller för olika länder, dock så kommer du troligtvis att resa ut ifrån Sverige, så de svenska reglerna bör du alltid ta hänsyn till när du packar oavsett destination. Vad bör man då tänka på när det kommer till packning och utlandsresa? Vissa saker gäller alltid och nedanstående lista bör du alltid ha i åtanke när det kommer till just packningen.

  • Packar du ner mat eller något som kan husa bakterier?
  • Packar du ner stora mängder vätska eller dylikt?
  • Hur mycket väger ditt bagage? Är vikten över den tillåtna gränsen?
  • Hur stort är ditt bagage? Tillåts bagage av den viktklassen?
  • Råkar du packa ner något som är olagligt där du landar? Var varsam så du inte råkar packa ner något som råkar vara olagligt där du reser.

När det kommer till mat och dylikt så är det bra att veta att gränser finns när det kommer till sådana packningar. Det bästa man kan göra är att ringa flygbolaget och fråga vad som gäller. Man vill inte behöva vända tillbaka på grund av att man inte varit förberedd.

Tänk på detta när du packar ner vätskor

Vätskor som linsvätska och hårspray, mm, är extremt vanligt när det kommer till packning. Det man oftast säger är att allt under några hundra milliliter är OK. Man får alltså inte packa ner literstora vattenflaskor eller liknande typer utav vätska. Ring även här flygbolagen och fråga vad som gäller, både för den svenska flygplatsen och flygplatsen du landar hos — bara för att se till så att du är säker på vad som gäller.

Om man packar ner produkter som deodorant eller oljor som exempelvis CBD olja, olivolja eller andra typer utav oljor så gäller samma även här. Även oljor klassas som vätskor trots att de b la är växtextrakt. Det är viktigt att vara beredd även här så man inte råkar packa ner något som inte är tillåtet.

Viktigt att veta innan man väljer väska för resmålet

Ska du resa långt? Kort? Ska du stanna länge? Inte? När du besvarat dessa frågor så kommer du snart att veta vilken typ av resväska du kommer att behöva. Vid långa resmål, eller resmål där du planerar att stanna en längre period kommer du att behöva införskaffa stora resväskor som kan bära massa plagg och föremål du kommer att behöva under resans gång. Planerar du att resa någonstans nära eller inte stanna så länge på din resa så kan ett handbagage, till och med, räcka. Många som reser från ett Europeiskt land till ett annat, ex, och planerar att stanna i bara några dagar brukar oftast packa ner några extra kläder i en liten resväska. Denna bär de sedan som ett handbagage som de lägger i handbagagefacken i flyget. Du behöver alltså inte checka-in ett stort bagage utan du kan ha allt i ett litet bagage och således slippa eventuella problem eller dylikt när du packar.